forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Årets julekort.

Det blir stadig en mer utfordrende oppgave, dette julebildeopplegget.

Det første året lå hun jo bare der og sprella og var søt i pepperkakedamekostymet sitt.

Det andre året var det litt verre igjen, men hun satt villig i briovogna si og tok noen av sine første skritt, mens mamman først hadde kameraet fremme.

I går luftet mamman ideen "Nei, skal vi ta noen julebilder da Emma-Sophie?"

-VI'KKE!

-Joda?

-NEI!

Og sånn gikk det stortsett hele veien, men vi fikk da tatt noen bilder.

 Note til self; neste år begynner vi litt før sånn helt i siste liten med julebildene!

GOD JUL!

Vidunderlig Gresk mat!

Middagen i dag er en absolutt favoritt både hos meg og mannen.

Har spist det 100 ganger før, men får aldri skrytt nok av det.

Greske kjøttkaker med fetaost og masse fresk oregano og Tomat-fetasalat (klikk linker for oppskrifter, ikke jeg som har funnet på dette desverre.:()Prøvde med kokosmel isteden for fiberhusk i kjøttkakene og det var kjempevellykket! Konsistensen ble helt lik "vanlige" melkjøttkaker, men jeg glemte egg, så det hang liksom ikke helt sammen gett. Men det gjorde ikke så mye på smaken.

Jeg foretrekker å steke kjøttkaker i ovnen, fremfor å stå og steke dem for hånd.Det blir mye mindre jobb og tidskrevende.
Stekte disse i ca 15 minutter på 175 grader varmluft også skrudde jeg av varmluften og på grillen i ytterligere fem minutter.

 

Godtgodtgodt.

1. desember og julekalendre

TENK at det er første desember i dag! Det gjør meg varm langt inne i hjerterota, selvom det blåser, er varmt og alt annet enn julevær ute.

I <3 desember mer enn ord kan si, altså!

Mens alle (det virker sånn hvertfall) mødre har ordnet pakkekalender til sine søte små, toner vi det litt ned her. Kjip mor som jeg er er jeg ikke noe fan av store, svære kalendre med pakker og godterier og gud vet hva. (Hva skjedde med bildekalendre, en ny engel pr dag?)  Her har vi en sjokoladekalender på deling og har inngått en kontrakt om at når det er Jul i Blåfjell på Nrk så skrur vi av alt av telefoner, PCer og alt som kan forstyrre og ser på det i samlet flokk.Og vi skal NYTE det. (Hører du det Thomas!?)

Vi har hver våre tradisjoner som skaper den gode julestemningen og det må være lov.

 

Jeg har to ting som gir meg stemningen.

Boka "Julemysteriet" av Jostein Gaarder

"Det var midt i skumringstimen. Julegatene var tent, tjukke snøfiller danset mellom lyktene..." Her begynner Joakims julemysterium. I en bortgjemt bokhandel finner han en magisk julekalender, og gjennom denne får han følge Elisabeth på hennes reise til Betlehem. Det er en reise gjennom Europa og Lilleasia, men det er også en reise gjennom historien. Hvem har laget den forunderlige julekalenderen? Kan det være den mystiske blomsterselgeren på torget? Handler fortellingen på de små papirlappene om Elisabeth som forsvant fra byen for mange år siden? Men det er en annen Elisabeth også, hun på bildet foran den store Peterskirken i Roma. Kan det være den samme Elisabeth som ble borte for moren sin i julehandelen?

Har elsket denne historien helt siden jeg hørte den på "Barnetimen" på radio som liten. Har den foreløpig bare i bokform, men neste år skal jeg kjøpe den i lydbokformat og høre på den sammen med Emma-Sophie, og håpe at den blir en dyrebar tradisjon for henne, akkurat som den er for meg.

Denne boken og julekalender på TV gjør virkelig adventstiden for meg.. Så jeg gleder meg grønn til klokka 18 i kveld. Og ikke minst til klokka 20 på TVNorge! Nissene over skog og hei. Tror det blir helt FANTASTISK.

Asbjørn. <3

(Alle bilder er hentet fra google.com)

Les mer i arkivet » Desember 2011 » November 2011 » Oktober 2011

Anneli og Emma-Sophie

26, Sarpsborg

Kontakt: ilennana@hotmail.com Opptatt av kosthold, glad i mat, har ei nydelig datter og skriver om en blanding av alt mulig som opptar meg i hverdagen.

SponsorerKategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits