forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Klar for et nytt og bedre liv!

Og hvordan forbereder man seg på det?
Same procedure as last year, James!

Det gjelder å banne så mye man kan.
Være så hissig man kan i trafikken.
Bruke så mye penger som overhodet mulig. Helst penger man ikke har. (Dvs så mye som kreditten gjør mulig)
Spise så mye godteri man bare kan.
Diskutere mest mulig usakelig, med flest mulig.

Skal bli deilig med et nytt, rent og blankt nytt år!

 

Nyttårsforsetter 2011.

Livet:
Bli en bedre ca. alt.. Kjæreste, samboer, mamma, kattemamma, bileier, husmor, datter, kollega, tidsnok-kommer, økonom osvosv. Også kanskje prøve å LEVE litt mer! Le litt mer. Høre på litt mer HØY musikk. Elske litt mer. Og kanskje gå til frisøren TO ganger i løpet av året isteden for èn..

Skolen:
Nå som Emma-Sophie går i barnehagen har jeg ingen unnskyldninger for å ikke bli en mye bedre student. Eller.. Vi har jo 100% jobb faktumet, men er hvertfall en mindre grunn til å sluntre unna da.

Trening:
Skal dette bli året jeg klarer å få til å få trena tre dager i uka tro? Selvfølgelig ikke uten unntak, men som en hovedregel så burde det være et fint nivå å legge seg på. Dessuten skal jeg begynne å trene MYE mer styrketrening. Hadde vært moro å ha et mål. Trene frem mot noe liksom. Men tror jeg venter til 2012 med det. Et sykkeløp f.eks. Noe løping blir det HVERTFALL ikke. I`m not made for that..

Kosthold:
Kutte kraftig ned på sukkeret og fortsette med et herlig Lindberg kosthold, det er planen! Trenger liksom ingen justeringer på hverdagskostholdet, men det er sååååå mange "helger" og der må jeg bare skjerpe meg..

Slanking:
2011 blir året hvor jeg går ned de siste 20-25 kiloene, på en sunn, balansert og ikke stressa måte.

Tror det får holde.
Akk. Det var kjedelige greier..

Noen som har noe mer spennede å komme med? (Håper jeg..)

Back to December

 

Elsk <3

Julen 2010.Siden jula varer helt til påske, så blir det vel litt tidlig å sette sluttstreken for den her.
Egentlig så er jeg en av verdens mest julete personer...
Jeg ELSKER den og nyter hvert sekund med sommerfugler i magen, kjærlighet og god varme, men når 2. juledag er over, da vil jeg aller helst ha ut alt av julepynt osv. Det får vel stå litt til, men er ikke lenge det blir igjen her.

På lille julaften var jeg sykemeldt, så vi holdt oss hjemme med fine julefilmer og familiekos etter en tur til Sverige. Sverige anbefales forresten på lille julaften. Nordbysenteret var rene spøkelsesbyen og godt var det, der jeg fløy rundt med 40 i feber og svake knær.

Pynta treet fikk vi også gjort.
Julaften startet vi med at Emma-Sophie fikk åpne en julegave. Der fikk hun skinnstol med skammel og greier.
Sier`e jeg.. Ille stas med egen stol.

Vi spiste frokost hjemme også var det selvfølgelig 15-20 ting jeg ikke hadde fått gjort før jul, siden jeg var syk, så måtte fikse endel sånn på tampen.
Etter en stressende siste liten runde, hvor pengene fløy som om de skulle være i brann, dro vi hjem til foreldrene mine og feiret dagen der.

Julekjolen var samme som i fjort. Altfor stor da og litt for kort nå.

-Er ikke mamman min bare utrooolig flink til å matche klær?Emma, som lever i en knebøy om dagen, syntes selvfølgelig disse pakkene var utrolig spennende!

-Hva er detta for noe greier æ??En do! Woho.


Emma-Sophie fikk samleboksen til Astrid Lindgren, ei nydelig vår/høstjakke, litt diverse klær, leker, penger, hjemmestrikka ullkjole +++
Thomas og jeg fikk penger, gavekort, nye dyner, sengetøy og ei FANTASTISK lysekrone til spisestua.
(Må få tatt noen bilder her snart..)
Vi kjøpte ikke noe til hverandre, bortsett fra et par smågaver, for vi brukte heller de pengene på hjemmekinoanlegg. Kjekt å gjøre det sånn når man rett og slett ikke kommer på noe man ønsker seg.

1. Juledag var vi hos foreldrene til Thomas sammen med broren hans, to onkel/tantebarn, søstra til Thomas, kjærsten hennes og selvfølgelig foreldrene deres da.

2. Juledag skulle vi egentlig ha fest her, meg jeg var så sliten og syk og stakars meg, så det ble ingenting av det. Bare en rooolig kveld på sofaen med "Harry Potter og ildbegeret".

I dag har Emma vært i barnehagen, mens vi har vært og titta litt på salget og ikke minst, kjøpt oss hjemmekinoanlegg.

Siden jeg var syk hele den siste uka før jul, fikk jeg ikke gjort noe av det jeg skulle gjøre..
Så julebaksten har jeg begynt på i dag.

Sukrinmelismarsipan

Også skal vi lage trøfler

Det gjelder vel bare å trøkke inn på både høykant, og vannrett nå, frem til 1. Januar kommer med alle sine gode intensjoner..

Herlig!

Har vært på nattevakt i natt og det var tidenes VÆRSTE, ever!!
Våknet hvert tiende minutt. Svetta, frøys, snørra og FYSJ!
Jeg eeer så forkjøla..
Supert det, for jeg har jo ikke noe særlig å fikse før jul!
Er ikke ferdig med julegavenen engang.
Julekjole har jeg ikke.
Det ser bomba ut her..
Vi skal ha grøtfest her i morgen..
Har store planer om julebakst, men har ikke kommet igang enda.
YESDA, Alt i rute!

Holdt Emma-Sophie hjemme fra barnehagen i går og i dag, selvom hun egentlig virker i helt grei form..
Synes det er veldig vanskelig å avgjøre om hun burde dra eller ikke.
Hun har litt dårlige netter, med veldig tett nese og mye "prating" i søvne (det gjør hun bare når hun er syk:p), men når hun kommer igang så er hun sånn i farta og frisk og rask..
Spinner rundt her..
Har vel mest holdt henne hjemme for å vente på at hun skal bli skikkelig syk, smittet av meg, men ser ikke ut som at hun blir det da.
Vil liksom ikke være hun mora som sendte ungen sin i barnehagen også ble samtlige kids på avdelingen syke på julaften.
Dårlig førsteinntrykk..
Men hun får nok ta seg en tur i morgen..

Keiserinnens nye klær

Fra Nøstebarn.no

Lekedress i Ullfrotte
Og Skinntøfler

Skinntøffel. Farge 92 Grå m/sau.

Begivenhetsrike dager.

I går falt Emma rett på rumpa og slo hånda si. Det var en merkverdig seanse, hvor hun i det ene sekundet sto kjempestøtt på begge beina og holdt seg fast i en stol, for så å brått ta en salto fremover. Jeg så bare armer og bein som veiva i lufta og bom der lå hun. 1-2-3. Hun ville ikke lene seg på håndleddet etterpå og satte i et hyl hver gang hun prøvde, men brukte ellers hånda helt normalt, så vi så ann til i dag for å se om det bare var at hun slo seg og ble litt engstelig i etterkant, eller om det var noe verre. Var ikke så mye forandringer i dag tidlig, men vi tok en tur på første barnehagedag, før vi dro til legen.

Emma-Sophie kosa seg såååååå fælt i barnehagen! Hun er yngst på en avdeling med 14 barn, hvor de eldste er rundt 2.5 år gamle. Barnehagetantene var kjempe koselige, rolige og fine. Tror hun kommer til å få det kjempefint der. Vi var bare der i halvannen times tid, men i morgen skal hun være der alene fra 10 til 13-tiden, også på fredag skal hun være der i en full dag, åtte timer. Ille spennende! Emma er jo så veldig tillitsfull og hoppa rett inn i armene på den ene barnehagedama og lekte kjempefint med de andre barna, selvom de er på et litt annet aktivitetsnivå, siden alle de andre går. Snuppa vår kommer nok ikke til å drøye så lenge med å gå skikkelig, for hun gikk masse alene i dag. Ikke gøy å krabbe rundt mens alle andre løper.

Etter barnehagen hadde vi noen timer å slå ihjel før legekontoret åpnet, så vi dro på Borg storsenter og fikk handlet masse gaver. Siden jeg drømte om den gamle arbeidsplassen min i natt, så stakk jeg innom der og hørte om de trengte en tilkallingsvikar fremover. Savner veldig å jobbe i butikk altså! Kunne ikke tenke meg å gjøre det hver dag, men en vakt i ny og ne hadde vært supert. Kjenner jeg trenger litt variasjon i arbeidslivet om dagen. Blir veeeeldig mye helse med helsefag både på skole og på hovedjobben min.. Vil liksom ikke bli lei av å jobbe med mennesker, på den måten, før jeg engang er ferdig med det første året på sykepleien. Det var mulig at de trengte en i noen måneder fremover, så håper på det da.

Vi ble sendt fra legekontoret til sykehuset, for røntgen og var kjempeheldig med ventetiden. Venta vel ikke mer enn et kvarters tid på legekontoret og det samme på sykehuset, selvom vi ikke hadde time. Bildene viste ikke noe brudd, noe jeg egentlig regnet med, siden hun brukte hånda helt normalt, bortsett fra at hun ikke ville lene seg på håndleddet. Så da var det vel bare en forstuing og sykepleieren vi snakket med anbefalte å ikke gjøre noe som helst med det. Bare la henne leke og holde på som normalt og la henne skjerme det selv. Det gjør hun, for isteden for å krabbe rundt på alle fire, hopper hun rundt på "bakbeina".

Etter sykehuset dro vi og handlet inn det meste av julegaver og GODT er det å nesten være ferdig med det. Bare en liten julegave til mamman min igjen. Er notoriske på å handle inn alt i siste liten og det orker jeg rett og slett ikke i år, med Emma på slep..

Aiai, detta ble mye tekst. Sånn kan det gå;)

Prosjekt; pepperkakehus.

Vi ladet opp med sjokoladekarameller.Skulle egentlig vært karameller med sjokoladetrekk, men la liksom sjokoladeruter oppå varm karamell, så sjokoladen sank til bunnen isteden. Men det var godt lell:p

Også satte vi i gang med montering. Det er jo en livsfarlig lek å sette sammen hus med smelta sukker (eller smelta fruktose som vi brukte.) En jobb for ekte menn, som tåler en brannskade eller tre.Jeg prøvde meg litt på montering, men klarte selvfølgelig da å knekke av et par biter fra den ene veggen! Finmotorikk og småplukk er virkelig ikke min sterke side.Så Thomas måtte nok montere alt alene også..

Det halvferdige resultatet ble sånn her:

Legg merke til at det rosa taket er satt på opp ned så taksteinen er feil vei..

Mangler: øvrig pynt, bomull og noen finishing thouches. Spørs om vi noen gang kommer til å somle oss til å gjøre det ferdig.

Det var en meget motvillig Thomas som måtte tåle å lage ett hvitt og rosa pepperkakehus, men sånn er det når det er to jenter mot en gutt.

Stifado.

Dette er min absolutte Greske favoritt, ved siden av kylling souvlaki med tzatziki da.
Det er så mørt og godt og fantastisk.
Kan også lages med lammekjøtt, men jeg er ikke så glad i lam, sånn bortsett fra til Får-i-kål.

 

Stifado er egentlig ganske lett å lage, men krever litt forberedelser og endel ingredienser da.

1. Dagen før du skal kokkerlere skjær 800 gram oksekjøtt i terninger (mitt var ferdig oppskjært, kjøpt i Sverige).
Legg kjøttet i en pose sammen med 3 dl rødvin, 2 nellik, 1 kanelstang, 2 spiseskjeer oregano, 1 spiseskje rosmarin og 2 laubergblad.
Bland godt og la det stå kaldt over natten.

2. Skrell 500 gram sjalottløk, evt 4-5 "vanlig" løk (det er kjedelig.com å skrelle såååå mange sjalottløker, men de gjør seg helt klart best)3. Ta vare på marinaden og stek kjøttet i varm stekepanne med litt Ekstra virgin Oliven olje. (Viktig med små porsjoner av kjøtt av gangen. Ellers blir det kokt)
Ha kjøttet over i en mellomstor gryte, etterhvert som det er stekt.

4. Brun løk og 2-4 fedd hvitløk og ha det over i gryta.

5. Kok ut panna med marinaden og hell over i gryta.

6. Tilsett 1 boks hermetiske tomater og 4 spiseskjeer tomatpurè.
Evt litt vann

7. Legg på lokk og la gryta småkoke i ca 1.5 timer. Kjøttet skal være mørt.

8. Smak til med en liten klype søtstoff/sukker, salt og grovmalt pepper

9. Synes du det mangler tykkelse så rist ut hvetemel eller Johannesbrødkjernemel (fortykningsmiddel nesten fri for karbohydrater) i vann og jevn til ønsket tykkelse.

Dette serveres med f.eks ovnsbakte poteter, salat, ris, potetmos. Husk å ta ut laubergbladene før servering. Ikke digg å sette tenna i.Ovnsbakt blomkål til meg;) Thomas fikk ovnsbakte potetbåter med masse olivenolje og rosmarin.

Slankeoppsummering 2010

Tror det er like greit å sette streken for slankeåret 2010 nå. Blir jo helt klart ikke noe mer anledning til å holde på med denna slankinga i juletiden, som nærmer seg med stormskritt.

Resultatet i år ble ikke heeelt hva jeg håpet på, på en måte. Skulle gjerne ha gått ned mer, men samtidig så er 17.6 kilo på ett år pretty good. Ikke noe stormtempo akkurat, men slow and steady wins the race, som de sier. Bedre å ha gått ned 17 kilo på ett år, enn å ha gått ned 10 og opp 10 igjen:p Har vært lite nedgang på høsten, men det har vært mye stress med venting på huslån, huskjøp og skolestart, så fokuset har ikke helt vært på slankningen.. Er glad for at jeg har gjort det på en måte som har tvunget meg til å jobbe med matvanene, jeg skal ha resten av livet. Å diettere er jo helt klart en raskere måte å gå ned i vekt på, men man skal jo holde på med dette resten av livet og da har jeg lært for leeeenge siden at ikke det funker med noe strikt diett, pulver, piller, barer eller gud vet hva.

BMI har gått fra sykelig fedme 38.8 til 32.7. Fortsatt fedme, men snart overvektig da. Det får vi ta i tjueelleve. Kanskje til og med prøve å bli "normalvektig".
Vekta har gått fra 112.2 kg til 94.6 kg.
Brukte ca størrelse 50 når jeg begynte og bruker 44 nå.

 

 

 

Føler meg liksom ikke sånn abnormal FEIT nå, som jeg gjorde før. Bare på den tjukkere siden av normale tjukkaser, kinda:p Det føles godt og jeg møter verden på en annen måte nå enn jeg gjorde når jeg følte meg som en abnormalt svær person..

Mål for 2011 må være å gå ned mesteparten av de resterende 19 kiloene.. Og ikke minst bli flinkere til å trene.. Har jo stortsett ikke trena i år.


Skal prøve å ikke gå opp for mye i jula. Skal lage sukkerfri marsipan som snacks, karamell med fruktose og få bakt litt lavkarbobrød osv, så ikke frokostene blir superkjipe. (Frokostene er for meg er de hyggeligste stundene i jula.) Cloetta redder sjokoladesuget. Et par ekstra kilo blir det nok, men helst av typen som glir fort av etter litt skjerpings i romjula;)

Les mer i arkivet » Januar 2011 » Desember 2010 » November 2010

Anneli og Emma-Sophie

25, Fredrikstad

Kontakt: ilennana@hotmail.com Opptatt av kosthold, glad i mat, har ei nydelig datter og skriver om en blanding av alt mulig som opptar meg i hverdagen.

SponsorerKategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits