forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Vår store kjærlighet om dagen

 

Ååååh, jeg ELSKER det altså! Skulle nesten tro jeg var gravid, for jeg MÅ BARE HA to knekkebrød med makrell i tomat til frokost hver dag.

 

Emma elsker det også, så det går mye makrell i tomat her om dagen:p Før i tiden var det et veldig billig pålegg, men er ikke det lenger akkurat. Men gud så godt da..

 

Emmert elsker forresten tran. Går det egentlig ann? Når hun får ei teskje så lyser ansiktet hennes opp i et stoooort glis også følger hun etter flaska for å få mer. Ler like godt hver gang, for det burde jo virkelig ikke være mulig. Men hun er jo vant til å få fiskeolje og det smaker tretten hakk verre enn "vanlig" tran.

Frihet! Lykke! 10 kilo lettere!

I dag har jeg hatt EKSAMEN!
Anatomi/fysiologi/mikrobiologi og hygiene.

Det er så deiliiiig å være ferdig!
DEILIG! Føles minst 10, kanskje 100 kilo lettere!

Vet ikke helt hvordan det gikk. Er liksom så vanskelig å si. Tror det gikk greit.
Uansett hvordan det gikk så er jeg stolt over megselv om står på med full jobb, skole og ikke minst førsteprioriteten, som alltid er Emmerten.

Håper alle dere barnefrie heltidsstudenter der ute nyter friheten i fulle drag:p

 

HADE BRA "MENNESKEKROPPEN"! Du har vært fin å ha, men nå er OVER!

Menneskekroppen

 

 

Julekjole!

Har leta såååå lenge og absolutt OVERALT etter en julekjole..
Og endelig fant jeg den jeg har leta etter!

 



Fra Asos

Endelig noen som tar tak i denne bloggukulturen!

Dagens næringsliv om bloggere som tar seg fett betalt for snikreklame

Har irritert meg såååå lenge over alle snikreklamererene der ute i bloggverden!

Skulle jo tro at når man LEVER av å blogge, eller er så etablert at man blir tilbudt sponsing eller mottar produkter for å reklamere for dem, så skulle man tatt seg tid til å se litt på markedsføringsloven hvor det står ganske tydelig at SNIKREKLAMERING ER ULOVLIG.

Trodde uansett det var common knowledge..

Å skrive klart og tydelig at NÅ REAKLAMERER JEG FOR NOE OG DET TJENER JEG PENGER PÅ, det er vel egentlig bare snakk om ren fornuft og egentlig litt høflighet? Spesielt når man har innvirkning på så mange småjenter som mange av disse bloggbertene har.

 

To spinn or not to spinn.

Jeg skal på spinning i dag klokka 18.
VIL ikke på noe slags nivå..
I det HELE tatt liksom.

Hele meg bare stritter i mot..
VILIKKEVILIKKEVILIKKE

Men det kommer jo til å føles så deilig etterpå? Ikke sant? Eller?

Emma sin absolutte favorittmat

Er og blir havregrøt!




Vi koker opp ca en neve STORE havregryn, heller på 50/50 H-melk og vann, koker opp og lar det koke i ca ett minutt.
Blander inn en stor spiseskje med Cottage cheese (for proteiner) og en kladd med smør (for fett), en teskje kanel (for antioksidanter) og litt Stevia. (Naturlig søtningsmiddel som er 200-300 ganger mer søtt enn sukker, så det trengs bare en bitteliten pinch)

Også nyyyyter vi.

Fin og balansert for å opprettholde et mest mulig stabilt blodsukker. Så godt det lar seg gjøre med havregryn da..

Detta kan lillesnupp spise til evigheten, tror jeg! Litt morsomt, for det var jo den aller første maten hun fikk og hun har elsket det ever since. Og når hun er syk og ikke vil ha noooe annet, så hjelper det alltid med litt grøt.

 





Mere grøt, mere grøt!

Fylt og gratinert Squash

Aaaah, så deilig!




Fant oppskriften på den fantastiske LCHF-bloggen

Del Squashen i to.
Pensle med olje, dryss salt og pepper over.
Sett de i ovnen på ca 200 grader i ca 30 minutter.

Mens du venter:
Smelt smør og brun løk og paprika i en kjele.

Når Squashen er mør, ta de ut av ovnen, skrap ut "innmaten" bland den med smør/løk/paprika og legg tilbake i skallet igjen.
Ha på masse parmasan og sett inn i ovnen i ca 10 minutter, til osten er gylden.


Vi var ikke særlig sultne noen av oss, så spiste de uten noe ved siden av, men det er nok herlig tilbehør til hvilken som helst type kjøtt/kylling.

Også er det sikkert kjempegodt å ha byggris i blandinga! Eller kjøttdeig kanskje?

Hjemmelaget karamellpudding

Denna lagde jeg til Thomas og Stefaren min på farsdagen.




Litt av et mesterverk, eller? Ikke akkurat veldig pen, men den var kjeeempegod og veldig enkel å lage!

 

1. Sett stekeovnen på ca 120 grader
2. Ha ca 150 gram fruktose eller sukker i en brødform på 2 liter.
3. Sett formen med sukker i stekeovnen og pass på den HELE tiden. Dette skal få en gyllenbrun farge og bli karamell, men svir seg veldig fort.

4. Bland og sil 6 egg.
5. Bland egg med 12 dl H-melk, 4 ss sukker eller 3 ss fruktose og 1 ss vaniljepulver.

6- Hell melk/eggeblandingen i den ildfasteformen, over karamellen, sett den i ovnen i vannbad og la stå i ca 1 time på 150 grader også 1 time på 100 grader.

 

Emma sin matfavoritt om dagen

Fiskepinner, brokkoli og potet




Til mamman sin store glede så spiste hun opp all brokkolien og nesten ikke noe potet:p
Barn liker jo mat med mye, sterk farge, så det er nok derfor;)

Lyst til å lage bok av bloggen..

Har tenkt til å slette alle gamle innlegg av Emma.. Fra før hun ble født og frem til nå. Men må jo ta vare på dem.. Har ikke akkurat vært flink til å skrive "dagbok" sånn ellers.

Noen som vet om en enkel måte å gjøre det på? Lage bok altså.

Les mer i arkivet » Desember 2010 » November 2010 » Oktober 2010





Anneli og Emma-Sophie

25, Fredrikstad

Kontakt: ilennana@hotmail.com Facebook: Anneli Aurora Fahlstrøm Nordli Opptatt av kosthold, glad i mat, har ei nydelig datter og skriver om en blanding av alt mulig som opptar meg i hverdagen.

Sponsorer



Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits