forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Hei, hvor det går!

Dagene mine er rett og slett SINNSYKE om dagen.

Jobbet hele påsken og denne uken har jeg nattevaktuke (min siste!) I tillegg til fire vakter på praksisplassen. Jobber natt til tirsdag, tidlig på tirsdag, natt til onsdag, seint på onsdag, natt til torsdag, seint på torsdag, natt til fredag og tidlig på fredag.. PUH!
Også er det innleveringer og prosjekt og og og og.

Hvordan klarer jeg det her, egentlig? Må ikke spørre meg, for jeg aner virkelig ikke! Prøver å affirmere og oppmuntre meg igjennom alt som er, holde motet og motivasjonen oppe og det går, på et vis..

En dag skal jeg klare alt med glans.

 

Men akkurat nå kjenner jeg kortisolnivået skyter til et toppnivå. Noe som er UTROLIG ugunsig på vektnedgangen jeg prøver å få til, men det får gå som det går! Og det skal gå bra.

Pork Souvlaki.

Skinkebiff marinert i masse olivenolje, hvitløk, salt, pepper og oregano.

Aaah, fantastisk mat altså!
Servert med (lavkarbo)pitabrød og tzatziki.

De første dagene med Lindberg.

 

Det har vært fine dager, men påsken er en jævel på fristelser altså!
Det har vært marsipan og kaker og sjokolade og junk food ogogogogog både hjemme og på jobb, men jeg har holdt meg i skinnet da. Vært kjempeflink og ikke rørt en eneste av disse fristelsene.

Har hatt med meg 2 ruter med 70% sjokolade med appelsin og jordbærbiter og noen mandler på jobb, så jeg har hatt noe å ty til når fristelsene har stilt seg i kø.Planlegging er selve nøkkelen!

Har kosa meg med Mama lupe lavkarbo tortillalefser (3 kh pr stykk) med ost og skinkeOg Gresk salat med hjemmelaget balsamicodressing til middag i dag

Spareskolen del 6 - internettshopping

Det finnes jo helt klart ikke mye som er mer genialt enn internettshopping.
Det finnes så klart en enorm fallgruve, nemlig å begynne å shoppe en hel haug med ting man ikke trenger, BARE fordi at det er billig.
Så der må man passe på!

I dag har jeg shoppet litt på iHerb og kjøpt økologisk solkrem, med insektsbeskyttelse til Emma. 

 

http://images.iherb.com/m/WSB-47300-0.jpg

Denne koster 275 kroner på bleieboden.no og 95 kroner på iHerb, hvis man legger til litt for frakta.
Det er sykt, spør du meg!!

 

Ellers kjøpte jeg mandelmel

 

http://images.iherb.com/m/NOW-06005-0.jpg

 

Og flytende Stevia - English toffee.

http://images.iherb.com/m/WDN-12300-0.jpg

 

Gleder meg ille til å prøve den!!

 

190 kroner med frakt, tilsammen.
LYKKE!!

 

Ellers så er jo Ebay et knall sted. Gå på Ebay.no, så får du opp de som sender til Norge.

Frisk slankestart.

Nå begynner det vel å bli type ett år siden jeg gikk ned noen nye friske kilo.
Har gått og gnikka og gnudd på de samme 5 kg i laaaaaaange tider nå. Fullstendig fortjent stillstand, så ingen unnskyldninger her.
Synes egentlig jeg har vært suveren, som har klart å holde vekta i ett år, selvom jeg er fire kilo over minstenotering nå.


I dag har jeg hatt min første dag i en frisk, ny start og målet er ned 13 kg, innen.. Den tiden det tar.
Har mer å gå ned altså, men det holder med 13 kilo i år, liksom.

Har til og med lagd en liten ticker, for formålet.

 

Og her er hovedtickeren, som jeg begynte på 28.12.09


Det føles deilig å være tilbake på Lindbergkosten. Middelhavskost er midt i blinken for meg og den lille familien min.  Dessuten er det spesielt enkel å holde seg til nå som sommeren snart er her, med deilige grillkvelder og lite lyst på feit mat.
Som før så blir det Fedon Lindberg med litt ekstra fett.

Et par av dagens måltider:

Lunch:
Grillet paprika fylt med fetaost og bacon.


Middag:
Laksefilet med rømme, blomkålstappe med phialdelphia.

 

All time favourite mat.

Denne "retten" har jeg vel blogget ca 10.000 ganger i min karriere, men det er og blir det deiligste jeg vet om!

Kyllingsouvlaki med tzatziki. Mmmmmm.
Litt svidd kylling, da men.
I dag med smørdampet asparges. Alt tilberedt på den gode, gamle kulegrillen.

Ekte kvitlauksbonanza!

Spareskolen del 5 - fyll bensin på rette tider, på de rette stedene.

Ja, bensin er dyrt. Og dyrere skal det bli. Blir fantastisk irritert når jeg ser syting om at bensinprisen har blitt sååååååå dyr i dette landet, for NEWSFLASH, vi, dette landet, er faktisk en del av VERDEN og priser på visse saker og ting påvirkes i høyeste grad av det som skjer rundt oss. Det er ikke bare i Norge prisen på bensin er ille dyr om dagen. Det er stortsett overalt. Og det er bare så typisk at det er FRP som setter igang syting og piping om dette. Vi bruker i gjennomsnitt 3 % av inntekten vår på drivstoff.. Det er ikke mye.. Tar man en tur over grensa ser man at bensina ikke er særlig billigere enn der. Norske kroner er som kjent mer verdt enn Svenske, så ja. Det ekke no å tyte om!

Anyways. Jeg fyller alltid tanken seint søndag kveld eller før 11.30 på mandagsmorgen. Prisen fra mandag ettermiddag til helgen begynner kan være opptil 3 kroner høyere pr liter høyere. På veien min fra Sarpsborg til skolen i Fredrikstad varierer prisen med ca 50 øre, til og med på denne billigste tiden, så det er lurt å sjekke ut litt forskjellige steder, for det er som oftest de samme stasjonene som er billigere enn de andre.

Hvis jeg må fylle bensin utenom denne tiden fyller jeg bare for 100 kroner, for for hver dag man kommer nærmere helgen går prisen ned.

Ellers så er det selvfølgelig best å kjøpe seg busskort, sykle ol, så slipper man bekymre seg så mye for sånt. Men er nå ikke overalt det er særlig gunstige busstider å forholde seg til.

Spareskolen del 4 - riv din egen ost.

Her er det mye penger å spare, spesielt for lavkarbere, som kanskje bruker litt mer revet ost enn gjennomsnittsmannen.

Jeg pleier kjøpe og rive First price hvitost.

Synes ikke denne osten er noe god å spise sånn ellers, men smeltet funker den veldig godt. Etter min smak da.

1 kg = 53 kroner

Til sammenligning koster denne "Revet økonomipakke" fra Synnøve Finden rundt 50 kroner for 500 gram.

Det er altså nesten halvparten av kronene å spare, på å rive osten selv!

 

Og vet du hva? De fleste typene av "revet ost" er ikke ekte ost engang! Det er det som kalles for analog ost. Les på pakken og du vil bli overrasket over hva disse pakkene inneholder av dritt og fyllstoff som brukes for å gjøre produktet billigere å produsere og for at den ikke skal klebre seg sammen.

Heter de ikke noe med "ost" så er de ikke ost..

Spareskolen del 3 - kutt ut brusen.

Har du noen gang tenkt over hvor mye penger du egentlig bruker på brus?

Si du drikker 2 x 0.5 litere med pepsi max eller annen brus om dagen, noe jeg ser ikke er veldig uvanlig.. ca 24 kroner dagen. 720 kroner i måneden. 8600 kroner i året! 86.000 i løpet av 10 år. 260.000 hvis du holder bruskjøret gående i 30 år.

Det tilsvarer 10% av et stort, fint, ganske nytt hus, det!


Du kan jo selvfølgelig spare litt på å handle brus i Sverige, kjøpe 1.5 litersflasker, se etter tilbud osv, men det er noe med det at jo mer brus man har i huset, jo mer drikker man. Har du en halvannenlitersflaske så drikker du den.. Som oftest hvertfall. Har du 30 bokser stående, så er sannsynligheten for at du drikker et par av dem, mye større enn om du må i butikken for å kjøpe hver dag.

Vann=nesten gratis. Utgjør hvertfall ikke på langt nær den utgiften som brusen gjør.

Er det noe å lure på?

Spareskolen del 2 - spis egg

 

Egg er naturens egen lille vitaminpille og er super til både frokost, lunch, middag og kvelds. Det er viktig å variere bruken, da man fort kan bli litt lei av eggesmaken. Her har jeg skrevet om egg før.
Jeg har en stor drøm om å en gang i livet få til å bare spise økologiske egg, men nå går det desverre ikke. Det er rett og slett for dyrt med tanke på at vi forbruker ca 70 egg i måneden. Av og til mindre, ofte mer. (Da inkludert matlaging osv)

Vi kjøper brett med 24 egg til 35 kroner i Sverige og innimellom er vi så heldige at vi får med et stort brett med nylagte egg fra gården til kameraten til Thomas. De er selvfølgelig aller best!

Egg er ikke bare billig og bra, men også veldig langvarig mettende, hvertfall i min mage.

Min absolutte eggefavoritt er eggesandwich. Da steker jeg to egg, har skinke og ost i mellom og venter til osten har smeltet før jeg nyyyyyyter. (Jeg er ikke glad i varmt egg)

Kostnad på en eggesandwich blir ca:

2 egg: 2.50
2 skiver skinke: 2
2 skiver ost: 4
smør: 2

= 10.50 kroner

En enkel omelett med philadelphiafyll:

3 egg: 5
En skvett fløte: 3
Philadelphia: 6
Smør: 2
løk: 2

= 18 kroner

Andre favoritter er spinatfrittata, eggemuffins som kan varieres i det uendelige, omelett med diverse fyll som philadelphia, ost, skinke, fetaost, grilla kylling osv. Også er jeg veldig glad i kokt egg på knekkebrød og bare vanlig stekt egg.


Masse supre eggeoppskrifter finner du her:

LCHF
Ikke LCHF

 

Og her finner du et utall med artikler om at egg er friskemeldt, i forhold til den store kolesterolskrekken/myten som har hersket rundt dem i altfor mange år.

Les mer i arkivet » Mai 2011 » April 2011 » Mars 2011

Anneli og Emma-Sophie

25, Fredrikstad

Kontakt: ilennana@hotmail.com Opptatt av kosthold, glad i mat, har ei nydelig datter og skriver om en blanding av alt mulig som opptar meg i hverdagen.

SponsorerKategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits