forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Årets julekort.

Det blir stadig en mer utfordrende oppgave, dette julebildeopplegget.

Det første året lå hun jo bare der og sprella og var søt i pepperkakedamekostymet sitt.

Det andre året var det litt verre igjen, men hun satt villig i briovogna si og tok noen av sine første skritt, mens mamman først hadde kameraet fremme.

I går luftet mamman ideen "Nei, skal vi ta noen julebilder da Emma-Sophie?"

-VI'KKE!

-Joda?

-NEI!

Og sånn gikk det stortsett hele veien, men vi fikk da tatt noen bilder.

 Note til self; neste år begynner vi litt før sånn helt i siste liten med julebildene!

GOD JUL!

Familiesøndag

I natt har Emma-Sophie og jeg sovet hos foreldrene mine, siden Thomas skulle på fotballkamp i går.
Gidder ikke være hjemme alene, vi!

Har kosa oss masseee og bare enda mer, når min kjære kom opp en tur på middag i dag.


Vente, vente..

Deilig lammekjøtt med blomkål/brokkoli og løkgrateng. Mitt favoritt-tilbehør.

Mmmm, detta var godt!Alltid tid til å dele ut litt blomster.Pannacotta med rørte blåbær.
Øyekatarr hurra.

Jada. I dag var Emma endelig på plass i barnehagen etter ei hel uke borte og jaggu måtte jeg ikke hente henne etter bare to timer, fordi at hun har fått øyekatarr. Hun var kraftig fornærmet over å måtte forlate barnehagen på det tidspunktet.

Er det ikke det ene så er det det andre!

Må si det er en festlig oppgave å skulle dryppe øyenene til en sånn liten sta kålmark. Det er jo klin umulig! Hun skriker med hele sin kraft og livets lyst og kniiiiper igjen øynene, så øyenlokkene nesten krysser seg.

Menmen. Får håpe den amputerte lille dryppinga jeg får til, hjelper litt. Ser hvertfall sånn ut.


Heldigvis så trenger ikke barn være hjemme fra barnehagen i evig tid på grunn av dette. Fikk beskjed om at det bare var til å levere henne i morgen, så fort hun var i gang med behandling.

Nå synes jeg den lille jenta mi skal få lov til å være 100% frisk og rask i hvertfall i en hel uke! Det har nemlig ikke skjedd siden hun begynte i barnehagen 15. Desember.

Den fjerde barnesykdommen og ny baby.

Først må jeg gratulere min kjære, vakre Maren som fikk en nydelig liten Jenny i natt.
Vi gleder oss såååå mye til å komme på besøk!

 

Emmaen min har vært så syk de siste dagene. Begynte med feber på søndags ettermiddagen og det fortsatte på mandag, tirsdag og litt på onsdag. På mandag og tirsdag var den ordentlig seig, men den var ikke så ille på onsdag, så vi ringte ikke legen. Nå, i dag, ser jeg at hun har fått utslett på bryst og rygg, så da er det vel Den fjerde barnesykdommen hun har. Ikke noe særlig, men skal visst ikke være noe farlig og nå har jo feberen gått over, så da får hun bli frisk av segselv.

 

Stakars lille vennen..

Teen mom på MTV

Har fulgt med på denna serien ganske lenge nå og der er det mye forskjellig, må jeg si. Er ganske mye man kan si om et par av folka der..


Men det er en av de fire historiene som bare rører meg så utrolig masse..

16 år gamle Catelynn og Tyler som adopterer bort den lille snella si, på tross av at foreldrene deres er sterkt i mot det. Moren til Catelynn og faren til Tyler er sammen, men faren sitter i fengsel for vold mot moren, eller noko sånt. (Hun mener hun var full når det skjedde og ikke husker noe da...) Mora til Catelynn bedriver helt syk psykisk misbruk av dattern sin, hvor hun hele tiden kjefter og skriker og sier at hun er "ferdig" med henne, fordi at hun har gitt bort ungen sin osv.. Det er vel virkelig det man trenger når man som 16-åring tar en såpass voksen avgjørelse. Blir helt sjokkskada av hvor fjern det virkelig går ann å bli.. Og synes det er utrolig at barn kan bli så ansvarlige, når de har foreldre som er så på jordet.. Det er jo lett å "bli helt på jordet" med alt verden har å by på av distraksjoner nå om dagen, så skal ikke dømme dem for det, men likevel så er det rart..

De har en såkalt "åpen adopsjon" og adoptivforeldrene til lille Carly virker utrolig inkluderende og for at de skal ha et godt, åpent forhold..
I dag fikk disse to møte dattern sin for første gang siden de "ga henne fra seg" etter at hun ble født.


Kan aldri i verden se for meg at jeg noengang hadde klart å adoptere bort ungen min.. Uansett hvor fucked up situasjonen rundt hadde vært..
Så ego er jeg.
Kunne sikkert vurdert det, men aldri i verden om jeg hadde klart det.
Det må bare ekstraordinært sterke mennesker til for å takle noe sånt.. Og det må være utrolig vanskelig og rart å treffe barnet sitt type èn gang i året..

En veldig overgang å gå fra Norske "Unge mødre" hvor det er utrolig mye snakk om KROPP nå om dagen (PUPPÆRPUPPÆRPUPPÆR)  til en episode av "Teen mom", hvor to 17-åringer får holde dattern sin for andre gang, når hun er ett år gammel..

Sukk...

Omgangssyken hei hei hei!

Jadda. På Onsdag kom Thomas hjem med Emma og kunne fortelle at åtte av 13 på avdelingen hennes hadde blitt sendt hjem med omgangssyken den dagen..

Var jo lov å håpe at hun var et medisinsk mirakel, født immun mot Noro og det som verre er, men det var vel å håpe litt på julenissen. Hun var heldig da. Spydde bare tre ganger mellom klokka 16 og leggetid klokka 19 også våknet hun frisk som en fisk.

Meeen. På vei til jobben på Torsdag ble da vår kjære også syk.. Ble ikke så ille hardt ramma han heller og var frisk som en fisk på Fredagen når han våknet. Meeeen, da måtte han slite med en stykk meg, utrolig "mannesjuk". Jeg var sååååå dårlig i går at jeg trodde jeg skulle forgå. Har aldri spydd så ille i hele mitt liv...

Litt bedre i dag da.. *bankibordetkryssitaketfemtenfingreinesa*

 

JEG SKAL ALDRI FÅ OMGANGSSYKEN IGJEN!!

 

Herlig!

Har vært på nattevakt i natt og det var tidenes VÆRSTE, ever!!
Våknet hvert tiende minutt. Svetta, frøys, snørra og FYSJ!
Jeg eeer så forkjøla..
Supert det, for jeg har jo ikke noe særlig å fikse før jul!
Er ikke ferdig med julegavenen engang.
Julekjole har jeg ikke.
Det ser bomba ut her..
Vi skal ha grøtfest her i morgen..
Har store planer om julebakst, men har ikke kommet igang enda.
YESDA, Alt i rute!

Holdt Emma-Sophie hjemme fra barnehagen i går og i dag, selvom hun egentlig virker i helt grei form..
Synes det er veldig vanskelig å avgjøre om hun burde dra eller ikke.
Hun har litt dårlige netter, med veldig tett nese og mye "prating" i søvne (det gjør hun bare når hun er syk:p), men når hun kommer igang så er hun sånn i farta og frisk og rask..
Spinner rundt her..
Har vel mest holdt henne hjemme for å vente på at hun skal bli skikkelig syk, smittet av meg, men ser ikke ut som at hun blir det da.
Vil liksom ikke være hun mora som sendte ungen sin i barnehagen også ble samtlige kids på avdelingen syke på julaften.
Dårlig førsteinntrykk..
Men hun får nok ta seg en tur i morgen..

Keiserinnens nye klær

Fra Nøstebarn.no

Lekedress i Ullfrotte
Og Skinntøfler

Skinntøffel. Farge 92 Grå m/sau.

Begivenhetsrike dager.

I går falt Emma rett på rumpa og slo hånda si. Det var en merkverdig seanse, hvor hun i det ene sekundet sto kjempestøtt på begge beina og holdt seg fast i en stol, for så å brått ta en salto fremover. Jeg så bare armer og bein som veiva i lufta og bom der lå hun. 1-2-3. Hun ville ikke lene seg på håndleddet etterpå og satte i et hyl hver gang hun prøvde, men brukte ellers hånda helt normalt, så vi så ann til i dag for å se om det bare var at hun slo seg og ble litt engstelig i etterkant, eller om det var noe verre. Var ikke så mye forandringer i dag tidlig, men vi tok en tur på første barnehagedag, før vi dro til legen.

Emma-Sophie kosa seg såååååå fælt i barnehagen! Hun er yngst på en avdeling med 14 barn, hvor de eldste er rundt 2.5 år gamle. Barnehagetantene var kjempe koselige, rolige og fine. Tror hun kommer til å få det kjempefint der. Vi var bare der i halvannen times tid, men i morgen skal hun være der alene fra 10 til 13-tiden, også på fredag skal hun være der i en full dag, åtte timer. Ille spennende! Emma er jo så veldig tillitsfull og hoppa rett inn i armene på den ene barnehagedama og lekte kjempefint med de andre barna, selvom de er på et litt annet aktivitetsnivå, siden alle de andre går. Snuppa vår kommer nok ikke til å drøye så lenge med å gå skikkelig, for hun gikk masse alene i dag. Ikke gøy å krabbe rundt mens alle andre løper.

Etter barnehagen hadde vi noen timer å slå ihjel før legekontoret åpnet, så vi dro på Borg storsenter og fikk handlet masse gaver. Siden jeg drømte om den gamle arbeidsplassen min i natt, så stakk jeg innom der og hørte om de trengte en tilkallingsvikar fremover. Savner veldig å jobbe i butikk altså! Kunne ikke tenke meg å gjøre det hver dag, men en vakt i ny og ne hadde vært supert. Kjenner jeg trenger litt variasjon i arbeidslivet om dagen. Blir veeeeldig mye helse med helsefag både på skole og på hovedjobben min.. Vil liksom ikke bli lei av å jobbe med mennesker, på den måten, før jeg engang er ferdig med det første året på sykepleien. Det var mulig at de trengte en i noen måneder fremover, så håper på det da.

Vi ble sendt fra legekontoret til sykehuset, for røntgen og var kjempeheldig med ventetiden. Venta vel ikke mer enn et kvarters tid på legekontoret og det samme på sykehuset, selvom vi ikke hadde time. Bildene viste ikke noe brudd, noe jeg egentlig regnet med, siden hun brukte hånda helt normalt, bortsett fra at hun ikke ville lene seg på håndleddet. Så da var det vel bare en forstuing og sykepleieren vi snakket med anbefalte å ikke gjøre noe som helst med det. Bare la henne leke og holde på som normalt og la henne skjerme det selv. Det gjør hun, for isteden for å krabbe rundt på alle fire, hopper hun rundt på "bakbeina".

Etter sykehuset dro vi og handlet inn det meste av julegaver og GODT er det å nesten være ferdig med det. Bare en liten julegave til mamman min igjen. Er notoriske på å handle inn alt i siste liten og det orker jeg rett og slett ikke i år, med Emma på slep..

Aiai, detta ble mye tekst. Sånn kan det gå;)

Ei uke til barnehagestart!

Ååh. det skal bli så fint altså!

Denna uka ble Emma "levert" hos foreldrene mine i dag tidlig og der skal hun være til fredags ettermiddag... Det er jo helt forferdelig egentlig, men vi har ingen andre valg. Jeg jobber nattevakter hele uka og har fulltidsskole HVER dag. *Grøss* Og Thomas begynner på jobb klokka 07 og jobber type 5-6 timer overtid hver dag. Jeg snakker med Emma på telefonen flere ganger om dagen da. Og drar nok opp dit i morgen etter skolen. Hun koser seg så ille hos bestemor og bestefar og dessuten er det så kaaaaldt her hjemme, så hun har det så mye bedre der oppe i varmen.

Onsdag neste uke skal vi ha første innkjøringsdag i barnehagen. Det blir spennende og deilig og ille fint for lillesnupp. Merker at hun virkelig trenger å være rundt andre barn nå. Hun ELSKER det og har så godt av det. Vi kom inn på førstevalget vårt, så alt er bare flott! Synes det er litt dumt å begynne nå sånn rett før juleferien, men sånn får det bare bli.

Må innrømme at det skal bli veldig deilig å få fritid til å trene, lese og ikke minst holde det sånn ca ryddig i huset.. Det er veldig koselig og herlig når hun skal hjelpe til, men får jo ikke gjort noe da.. Etter jul har vi heldigvis ikke så mye å gjøre og da trenger hun ikke være i barnehagen mer enn nødvendig heller.
Vi er så heldige<3

 

Les mer i arkivet » Desember 2011 » November 2011 » Oktober 2011

Anneli og Emma-Sophie

26, Sarpsborg

Kontakt: ilennana@hotmail.com Opptatt av kosthold, glad i mat, har ei nydelig datter og skriver om en blanding av alt mulig som opptar meg i hverdagen.

SponsorerKategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits