forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Vidunderlig Gresk mat!

Middagen i dag er en absolutt favoritt både hos meg og mannen.

Har spist det 100 ganger før, men får aldri skrytt nok av det.

Greske kjøttkaker med fetaost og masse fresk oregano og Tomat-fetasalat (klikk linker for oppskrifter, ikke jeg som har funnet på dette desverre.:()



Prøvde med kokosmel isteden for fiberhusk i kjøttkakene og det var kjempevellykket! Konsistensen ble helt lik "vanlige" melkjøttkaker, men jeg glemte egg, så det hang liksom ikke helt sammen gett. Men det gjorde ikke så mye på smaken.

Jeg foretrekker å steke kjøttkaker i ovnen, fremfor å stå og steke dem for hånd.



Det blir mye mindre jobb og tidskrevende.
Stekte disse i ca 15 minutter på 175 grader varmluft også skrudde jeg av varmluften og på grillen i ytterligere fem minutter.

 

Godtgodtgodt.

Dagens middag: biffsalat

Mmmm godt.





Biffstrimler (kjøp for all del ikke ferdigstrimlede.. Waste of money. Skjær det opp selv. Koster bare et ekstra minutt)
Cherrytomater
Avocado
Rødløk
Ruccolablanding

Vinagrette av 2 ss olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, 1 ts sennep

 

Kjempeenkelt og raskt å lage og ille godt!

Peanøtt og cashewsmør

Jeg er en sucker for peanøttsmør. Uheldigvis så er peanøttsmøret man får kjøpt i "vanlige" butikker fullt av sukker og transfett. "Herdet vegetabilsk fett". Grøsser bare av å tenke på det. Jeg er ikke hysterisk på hva jeg eller Emma-Sophie dytter i munnen, men trekker grensa ved transfett. Hvertfall for lillemor. Kjeks, ferdigkaker (den typen en får kjøpt på butikken som har 100 års holdbarhetstid), posesupper, margariner, ferdigpanerte matvarer (fiskepinner, schnitsler osv) utgår, så langt det går. (Hva besteforeldre gjør, kan man desverre ikke styre:p)

Prøver også å unngå varmpressede oljer (oljer uten smak), men litt innimellom går greit.

Heldigvis er nøttesmør utrolig enkelt å lage, veldig billig og ille godt. Minst like godt som det du får kjøpt i butikken. Men det må nok bli en guilty pleasure som nytes i ny og ne, for dette er næringspekket snacks.

Til peanøtt og cashewsmør trenger du bare:

Peanøtter (350 gram)
Cashewnøtter (100 gram)
Rapsolje (eller annen olje uten smak) (ca 1/2 dl)
Stevia French vanilla (2-3 dråper)

Du gjør:
Bland alt sammen, kjør med stavmixer,(eller i kjøkkenmaskin er sikkert bedre, men min er ødelagt) 
Smak evt til med olje frem til ønsket konsistens.
(PS: veien fra for tjukt til for tynt er VELDIG kort, så det kan være lurt å ha litt ekstra nøtter evt olje å tykne til med/spe ut med)

Ser litt nasty ut, men:p Ikke akkurat det beste bildet.

Dette smøret har ikke noe tilsatt sukker men 16 karbohydrater pr 100 gram (ikke at man spiser 100 gram peanøttsmør i slengen) For mindre karbohydrat bør cashewnøttene kuttes ut.

Suppelørdag

I dag hadde vi Hellstrøm sin fantastiske blomkålsuppe som lørdagslunch. Det er en ting som virkelig er fint med å tryne og knekke skuldern. Isteden for å jobbe hver bidige lørdag, får jeg nå ha fri hver lørdag. (Og alle andre dager da.) Herlig å kose seg sammen, hele familien.

Mor i huset er EKSTREMT glad i suppe, lillemor i huset er ganske glad i suppe, pappaen.. Not so much.

Det er jo ikke skikkelig mannemat.

Men det bryr ikke jeg meg så ille mye om, altså:p Suppe er perfekt høstmat. Godt, varmende, lett å lage, mettende.

 

Den eneste modifiseringen jeg gjorde fra Hellstrøm sin oppskrift var at jeg hadde i ekstra smør for å få litt mer mat i den.

 

Emma liked it!

Like mye suppe på smekken som i munnen, menmen.

Enkel, billig, lavkarbo - Tunfiskgryte

Jeg er IKKE noe stor fan av tunfisk. Hvertfall ikke bokstunfisk i vann. Men denna er faktisk ganske god altså! Tunfisk smaken er ikke så fremtredende, men den er selvfølgelig der. Tunfisk er jo ca hovedingrediensen.

Du trenger: (3 porsjoner)

Smør
1/2 rød paprika
1/2 gul løk
1 chili
1 fedd hvitløk

2 bokser tunfisk i vann

1 boks creme fraiche (samme om det er lett eller helfet CF)

Tilbereding:

Surr paprika, løk, chili og presset hvitløk blankt i passelig og ønskelig mengde smør.




Tilsett tunfisken
Tilsett creme fraiche og la det kose seg sammen i 10 minutters tid.



Serveres med f.eks lavkarbobrød.

Også er det nok godt med mais i, men jeg holder ikke på med denslags akkurat nå:p

Per porsjon: (med lett Creme fraiche)
Kcal: 402
Karb: 9.3
Prot: 24.1
Fett: 29.9

Laksewok med shiratakinudler og sesamolje

Frokost/Lunch i dag:

(til to personer)

10 sukkererter
10 minimais
1 laksefilet
ei pakke shiratakinudler (miracle noodles)
1/2 rød paprika
1 vårløk
3 ss sesamolje

Wok grønnsaker først
Ha i laksen mens nudlene tilberedes
Tilsett nudlene i woken
Tilsett 2-3 ss sesamolje (begynn med 2, smak til)




Nyyyyt.

Ikke så ille værst dette vel, til å være huff så fæle, fettfylte, usunne lavkarbomaten;)

Per porsjon:

Kalorier: 302
Karbohydrat: 4.1 gram
Protein: 15 gram
Fett: 25 gram

 

Detta var jomfruturen min med mirakel nudler og jeg ble ikke så veldig skuffet, altså!
Hadde lest at laken de lå i STINKET og det var ingen underdrivelse, men stanken forsvant fort.
Kokte de i en terning kyllingbuljong og de fikk god smak av den.
Syntes ikke konsistensen var så værst heller, men jeg kokte de nok i 3-4 minutter isteden for 1-3.

Lakse- og spinatpasta

 



Nomnomnom.

1. 5-6 frosne spinatputer  tines på svak varme i en kjele, sammen med litt fløte og en klatt smør. Tilsett ca 100 gram philadelphia (Jeg har brukt Specials med geitost), rør inn og smak til med salt og pepper tilslutt.

2. Tilbered laksen som du vil. (Min er ovnsbakt.)

3. Kok opp ønsket mengde fullkornspasta. (Jeg spiser aldri pasta med laks og spinat f.eks, men laks og spinat med pasta. Stooor forskjell. Litt pasta går en laaaang vei)


4. Bland godt sammen og nyyyt

 

Vet ikke heeeelt om jeg kan legge denne inn under "lavkarbo" kategorien. Tilsammen blir dette ca 30 karbohydrater. (brukte ca 40 gram tørr pasta) Ikke akkurat ketogent, men lavkarbo nok for meg. Perfekt ettertreningslunch eller frokost.

 

Spinat inneholder vitaminer som Vitamin A, B6, C, E og er rikt på jern.

Lavkarbo muffins.





 

Denne oppskriften er inspirert av litt av hvert.

Jeg har brukt:

150 gram mykt smør
1 kopp sukrinmelis
1/2 kopp fruktose

6 egg
200 gram Philadelphia original


2 kopper kokosmel (eller mandelmel)
1/2 kopp fiberhusk
1 ss bakepulver

Stevia dråper French Vanilla

Fremgangsmåte:

Visp sammen smør og søtstoffer
Tilsett og bland inn eggene
Rør i philadelphiaen
Bland i tørrvarene og miks GODT
Smak til røren med Steviadråper (Jeg liker det søtt, så brukte vel type 8-10)

Dette blir en ganske fast røre, så jeg pleier bare dele opp deigen, rulle og stappe oppi muffinsform.

Fordel røren i enten 12 store eller ca 20 små muffinsformer
Stek på 175 grader i 20 minutter

Sushi, my style.

Superrosa MÅTTE jo bare poste noen sushibilder i dag, og friste en stakars meg, som har krava sushi i flere uker nå..

Da måtte jeg lage da.. For å gjøre det litt mindre belastende på blodsukkeret brukte jeg byggris, isteden for sushiris. Tok ikke så mye ris og heller mer av protein og fettkildene. Scampi, salmalaks og philadelphia. Også litt crabstick.

Det var ille godt altså!

 

Holdt med èn makirull for å få stilna cravingen.

Det ble tilsammen 38.5 gram karbo, 23 gram protein og 10.5 gram fett i den ene rullen.
Ikke helt optimalt akkurat, med litt for mye karbohydrater, men det blir balansert litt ut av proteinet og fettet.

 

Sushi ekke så værst!

 

Savnet avocadoen da, men de to jeg kjøpte var svarte og fæle..



Pork Souvlaki.





Skinkebiff marinert i masse olivenolje, hvitløk, salt, pepper og oregano.

Aaah, fantastisk mat altså!
Servert med (lavkarbo)pitabrød og tzatziki.

Les mer i arkivet » Desember 2011 » November 2011 » Oktober 2011





Anneli og Emma-Sophie

26, Sarpsborg

Kontakt: ilennana@hotmail.com Opptatt av kosthold, glad i mat, har ei nydelig datter og skriver om en blanding av alt mulig som opptar meg i hverdagen.

Sponsorer



Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits