forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Berserk

Det er ikke ofte jeg klager over reglene her i Norge, for jeg synes ærlig talt at vi har det altfor godt, de aller fleste av oss, men leste denne artiklen på VG.no og kjenner at jeg blir matt, slapp og litt småprepelsk.

(bilde tatt av sjefen himself)

 

Verden er blitt et merkelig sted og ikke minst et sted som ikke lenger er for eventyrere! Gutta som var med på denne ekspedisjonen visste akkurat hva de gikk til. De ble bedt om å skrive testamente før turen, for God`s sake! Utrolig tragisk at de har forsvunnet, men de har vel ikke bedt om å bli leta etter? Det er vel noe som skjer automatisk når noe som dette skjer og at "sjefen" for ekspedisjonen skal komme i fengsel og få millionbøter er utrolig dumt. Kanskje rettferdig, men likevel dumt..

Hadde det vært fint om ingen lenger utforsket grenser? Ikke noe polferder. Ikke noen fjellklatrere. Ingen som utfordrer skjebnen litt. Vi trenger slike eventyrere som trosser grenser på tross av alle "farene" de kan møte på sin vei. De er klar over hva de driver med og hvordan det kan ende og fortjener litt cred for at de viser at ikke livet skal leves i frykt og med en hel masse begrensninger, tenk om`er og hva hvis`er, fordi at det kan skje en hel masse fælt..

Det er selvfølgelig et stoooooort etisk dilemma dette med at folk kanskje må ofre livet for å hente ned folk som dør på klatreekspedisjoner og lignende, men i dette tilfellet har det ikke vært snakk om å sette noen liv på spill. Båtene som har leta ville vært i farvannet uansett.

Håper de som er savnet blir funnet snart.. For familien deres sin skyld og for fredens skyld. Tenk så fantasitsk det hadde vært om de var stranda et sted? Kanskje de har hatt en lang ferd og sitter med en paraplydrink på en sydhavsøy? Neida.. Det er vel å tro på julenissen at det er bra med dem, men får håpe de sitter med paraplydrinken, hvor enn de er.

 

PS: meningene mine her er heeeelt uavhengige av at jeg synes Jarle Andhøy er usannsynlig HOTT!!.. sukk

 

Det er ikke for ingenting "Jarle Andhøy kjæreste" er det første forslaget til søkefrase, som kommer opp når man typer inn navnet hans på google.

Forby røyking i private hjem.

Blandt annet F-b.no skriver i dag om at WHO ønsker å forby røyking i Norske hjem.
JAGGU på tide, spør du meg.
Eller.. Egentlig så er det vel umulig å få kontrollert dette, og det er vel ikke det som er poenget heller. (Selvom folk liker å sutre så fælt over at de er så ooooverkontrollert her i detta landet. Buhuhu)

Hjem uten barn, værsågod og røyk.
Men.
Dagens STERKE mening: folk som røyker inne og som har barn..
De/dere må det være noe alvorlig galt med.

Jeg har alltid hatt et heeelt nøytralt forhold til røyking.
Thomas røyka når jeg traff han, og jeg hverken klaga på at han gjorde det eller ba han slutte.
Plaga ikke meg i det hele tatt.
Han sluttet når jeg ble gravid og glad er jeg for det.

Til og med tredjehåndsrøyk kan skade de små, så skjønner ikke at folk ikke klarer å tenke lenger enn forbi sine egne behov og la være å utsette barna sine for andrehåndsrøyk.
SÅ vanskelig er det ikke å gå utenfor at dette er en stor oppgave altså.

Twist!

Jadda.
Natt til i går drømte jeg om Twist! Deilig deilig Twist..


(bilde fra Dagbladet.no)

Drømte at det hadde kommet en Michelle Obama twist i posen og det var vel det som var hovedpoenget egentlig.

Men i hele går så var jeg helt besatt av at jeg MÅTTE HA TWIST.
Fikk det ikke da men.. Sukk..

Drømmer om en sånn med karamell og ei nøtt i midten.
Det hadde vært såååå godt.

Menmen.. Hadde vært mye bedre å gå ned 20 kilo.

Kostholdsoverbevisning = den nye formen for religion ?

Leser mye på LK-forumet om dagen og ser stadig folk omtale lavkarbo som reneste lyset, livet, frelselsen og gaven vi har fått fra en høyere makt for å redde alt liv på jorda fra forsakelse.

Folk føler seg lurt for det de er blitt fortalt om kosthold, hele livet! De skjønner ikke hva leger holder på med (de har iiiikke peiling på noe som helst, nemlig). De irriterer seg over enhver påstand, som kan vise til at de selv kanskje ikke akkurat lever det optimale livet, bare fordi at de spiser lavkarbo. Det har til og med skjedd at hobbyeksperter har bedt enkelte slutte med medisiner de er blitt foreskrevet av legen sin. Grenser til livsfarlig fanatisme, spør du meg. Ser også flere eksempler på at folk påstår en ting og ignorerer de som kommer med selvopplevde eksempler på det motsatte. De har jo tross alt rett, så the pessants må jo bare få ytre de små stemmene sine. De trenger ikke igjennom uansett.

Det får meg til å tenke litt.. Det er jo rene ekstremreligiøse tilstander. Folk virker hjernevasket.. Rett og slett. (Der kom vel mitt syn på religion frem, som jeg ikke engang visste jeg hadde) Men altså. Jeg har ingenting imot religion, men jeg er ikke noe i tvil om at mange bruker det 1. for å ha makt over andre. 2. for å ha et holdepunkt i livet og noe å skylde på hvis ting skulle gå bra.. hvis det skulle gå galt osv. Der er en Gud som står bak alt.. Stikk i mot mitt livssyn, hvor jeg skaper min egen fremtid og min egen lykke selv.

Uansett.. Når man virkelig går inn for et kosthold, så får man jo nesten religiøse tendenser. Man får jo trangen til å forkynne sitt budskap, for det skal tross alt redde verden... Ikke minst er det SYND på de som ikke har sett lavkarbolyset.. De kommer til å få et fattig liv, som ikke har troen, stakars.

Jeg kjenner andre som brenner veldig for kosthold, men da et annet kosthold enn lavkarbo. Faktisk stikk motsatt. Egg, kjøtt og stortsett alt annet enn grønnsaker er selve djevelen. De er overbevist om at dette kostholdet er lyset, livet, frelselsen og gaven vi har.....OSV. Tenk at to kosthold som er stikk i strid med hverandre, kan bli sett på som selve redningen av menneskene.

Alle har "dokumentasjon" på at det de sier er riktig.

Også har vi lavkalorimenneskene da. De er faktisk sånn minst ekstreme. Hvorfor? Har de minst kunnskap å slenge i bordet med for å dokumentere at deres metode lønner seg? Grete Roede er en stille liten mus i forhold til disse mektige lavkarboforkjemperne som skriker høyest og agererer mest voldsomt.

Alle meninger kan bli "sannheter" hvis man bare leter etter riktig dokumentasjon.

Og folk bør passe på litt, så ikke de mister seg selv heeelt i jungelen av eksperter, "ekspertuttalelser" og andre maktsyke mennesker som ikke lenger har evnen til å se andres synspunkter, har tatt på seg tunnellsynbrillene og velger hva de vil se. Og folk dilter etter... Adopterer de samme meningene og slutter å tenke selv.

For folk som ikke er så involvert i kosthold kan jo dette høres litt voldsomt ut:p Men det er ikke så ille egentlig altså... Bare litt festlig, men samtidig skummelt å se på.

Vondt i mammahjertet...

Leste dette på Fredrikstad blad sin nettside i dag.

Ei 29 år gammel jente sin fem dager gamle baby, ble tatt med av barnevernet, fra sykehuset.

For 10 måneder siden gikk Thomas og jeg ut av akkurat de dørene, med vår lille engel i bilstolen..

Tenk så jævlig det må være å sitte igjen der.. Ha knyttet bånd til det man har skapt, i fem dager, så ringer de og en time seinere har de vært og hentet babyen.. Det kom neppe som noe sjokk på moren, men tviler på at det hjelper så veldig..

Vi aner jo selvfølgelig ingenting om hvordan ting EGENTLIG er, for vel.. Avisene skriver det avisene skriver, kan du si..
Men uansett.. Tenk den følelsen..

Og tenk å ha den jobben! Det må være heavy saker..

Den berømte artikkelen.

Hvem har ikke hørt om den de to siste dagene
Foreldrebloggere er egoistiske og naive.
Artikkelen har et språk som virkelig er ment å treffe oss midt i samvittigheta, med veldig sterke ord og meninger.

Det er kjempeflott at det blir opplyst om dette, synes jeg, for det er sikkert noen som trenger en liten oppvekker ang hva de legger ut.. Og i det minste så burde alle vannmerke alle bilder av barna..
Synes også det er helt forståelig at mange velger å slutte å blogge. Det skader hvertfall ingen.

Men samtidig så må vi ikke glemme det fakta at nakenbilder av barn, som florerer på nett, de er som oftest blitt tatt av en person som har hatt tilgang på ungen.
En som har vært på stranda og snikfotografert.. Lekeplassen.. En som har sittet barnevakt.. En som er i familien.. En som er venn av foreldrene. En trener.. En prest.. En helt tilfeldig mann på parkeringsplassen som spør om hjelp til å fiske opp nøklene fra lomma?

Hva skal vi gjøre da? Holde ungen inne? Aldri ha barnevakt? Kutte ut hele vennekretsen? Vet jo aldri hvem som er pedofil.. Hvor ofte hører man ikke om at barn er blitt misbrukt av treneren sin? Barnehagepersonal? En lærer?

Jeg skjønner at blogging er en sånn ekstra onde, hvor vi utsetter barna våre for ekstra og unødvendig eksponering.. Jeg har heldigvis ikke mange lesere, og er fornøyd med det. Vi treffer flere folk når vi er ute på en handlerunde enn det er folk som ser bilder av barnet mitt, her på bloggen, hver dag.. Jeg kommer aldri til å jobbe for å få lesere, nettopp av denne grunnen.
Så lenge man holder det på et fornuftig nivå, så ser jeg ikke helt hvorfor det skal bli fremstilt som at dette er den største trusselen mot våre barn.

I mine øyne så burde det heller opplyses om hvilke tegn man skal se etter, i forhold til misbruk.. Hva man skal si til barna sine om dette.. Hva man skal lære dem opp til å gjøre dersom de skulle bli utsatt for noe så grusomt. Alt sånt. Helst begge deler, men hvis jeg må velge, så vil jeg heller høre om det..

Blir litt som å skyte spurv med kanoner for min del..

Nå husker jeg hvorfor jeg aldri ble webdesigner..

TÅLMOOODIIIGHEEET.
Har...ikke..
(også kanskje litt fordi at jeg generelt ikke har noe talent for design da:p)

Det eneste jeg husker fra Medier og kommunikasjon sin beskjedne webdesignundervisning er <html> </html> og <body> </body>
Er et under at jeg en gang i tiden klarte å lage meg hjemmeside som kun var bygd opp på min egen forferdelige HTMLkoding. Fikk til og med til litt CSS sånn på slutten, før jeg mistet interessen og tålmodigheten.
Nå sitter jeg her og klarer ikke forandre størrelsen på fonten engang.
Åh, forfallet..

Er det noen som har prøvd seg på HTMLkoding av bloggen og som har opplevd at det bare er surr?
Oppdaterer og alt er bra også PLUTSELIG så hopper det tilbake i gamle spor igjen.
WHY?

Nå er alt bare rot, men orker ikke fikse det i dag..
Ikke tålmodighet..

Er det bare jeg som har denne litt sære hobbyen?

Jeg ELSKER å se på bilder av kaker!
Og å lese oppskriftene og se for meg hvor GODT det smaker.

Nå om dagen er det denne fantastiske siden som får gjennomgå
Passion for baking

Bare se på dette:











(bildene tatt fra passionforbaking.com)

Ojjamei!

Er også mye inne på Det søte liv og titter.


Elsker å vindusshoppe kaker!!
Det værste er at jeg ikke får noe søtsug eller noe sånt av det, får nesten heller tilfredsstilt behovet jeg har for søtsaker.
Rare kroppen.

Drømmenabo?

"Det henges for få naboer"

ormebolet

Denne flotte kreasjonen er det altså ei frøken på Hvaler har satt sammen.
Nabohuset er til salgs og det faller ikke helt i smak, gitt.
Huset hører til familien og alle andre enn henne vil selge.

Hun har laget denne siden for å fremme sin sak.

Her har hun, blandt mange andre gullkorn, ytret at:
"Vi vil ikke under noen omstendigheter ha fremmede folk her. Det er både praktisk og psykisk slitsomt å være omringet av fiendtlig innstilte naboer. Den eneste mulighet til å unngå oss er å grave tunnell til torget siden vi kontrollerer eiendommene både foran og bak eiendommen til salg"

LOLmygod altså!
Det er så fantastisk!
Blir sikkert harmoniske tilstander der fremover!

Jeg HATER fotball!

Greit. Noen, og faktisk til og med veldig mange, finner underholdning i denne sporten.
VM, EM ditt og datt.
Herlig for dem.
Helt okei.
Det skal ikke jeg blande meg opp i altså.

Men når de begynner å KUTTE UT mitt kjære Home and away for å vise 22 guttepjokker som flyr rundt og sparker etter en ball, som sjeldent klarer å få den i det der nettet som de får type ti millioner om dagen for å treffe, og som faller bare noen titter litt stygt på dem, da er grensen nådd.

Og ikke bare det.. Når det der helt tafatte Tour de France begynner.. Da kutter de det søren meg ut da også!
Jeg mener.. En gjeng med mannfolk med svære legger, som driver og tråkker rundt i Frankrike. Ååååh, så interessant........

Hva betyr dette?? SYV uker uten Home and away??
Jeg gremmes.
Dypt og ærlig, langt inn i hjerterota.

Jeg vil vite hva som skjer med Belle og Aiden.. Hva som skjer med faren til Aiden. Dør han? Dør han ikke? Dreper han noen? Hva med Kirsty og han broren til Sally? Blir det noe der? Kommer Kane tilbake?
Spørsmålene er så mange og svarene er så laaaang langt vekk (selvom jeg allerede vet alt, fordi at jeg ikke klarer la være å lese spoilere, uansett hva jeg ser på)

Hva hadde skjedd om de hadde begrepet seg på en av fotballkanalene og sendt Home and away isteden for Brasil-Paraguay!
Imagine the horror..
Les mer i arkivet » Februar 2011 » Januar 2011 » Desember 2010





Anneli og Emma-Sophie

25, Fredrikstad

Kontakt: ilennana@hotmail.com Opptatt av kosthold, glad i mat, har ei nydelig datter og skriver om en blanding av alt mulig som opptar meg i hverdagen.

Sponsorer



Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits