forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

1. desember og julekalendre

TENK at det er første desember i dag! Det gjør meg varm langt inne i hjerterota, selvom det blåser, er varmt og alt annet enn julevær ute.

I <3 desember mer enn ord kan si, altså!

Mens alle (det virker sånn hvertfall) mødre har ordnet pakkekalender til sine søte små, toner vi det litt ned her. Kjip mor som jeg er er jeg ikke noe fan av store, svære kalendre med pakker og godterier og gud vet hva. (Hva skjedde med bildekalendre, en ny engel pr dag?)  Her har vi en sjokoladekalender på deling og har inngått en kontrakt om at når det er Jul i Blåfjell på Nrk så skrur vi av alt av telefoner, PCer og alt som kan forstyrre og ser på det i samlet flokk.Og vi skal NYTE det. (Hører du det Thomas!?)

Vi har hver våre tradisjoner som skaper den gode julestemningen og det må være lov.

 

Jeg har to ting som gir meg stemningen.

Boka "Julemysteriet" av Jostein Gaarder

"Det var midt i skumringstimen. Julegatene var tent, tjukke snøfiller danset mellom lyktene..." Her begynner Joakims julemysterium. I en bortgjemt bokhandel finner han en magisk julekalender, og gjennom denne får han følge Elisabeth på hennes reise til Betlehem. Det er en reise gjennom Europa og Lilleasia, men det er også en reise gjennom historien. Hvem har laget den forunderlige julekalenderen? Kan det være den mystiske blomsterselgeren på torget? Handler fortellingen på de små papirlappene om Elisabeth som forsvant fra byen for mange år siden? Men det er en annen Elisabeth også, hun på bildet foran den store Peterskirken i Roma. Kan det være den samme Elisabeth som ble borte for moren sin i julehandelen?

Har elsket denne historien helt siden jeg hørte den på "Barnetimen" på radio som liten. Har den foreløpig bare i bokform, men neste år skal jeg kjøpe den i lydbokformat og høre på den sammen med Emma-Sophie, og håpe at den blir en dyrebar tradisjon for henne, akkurat som den er for meg.

Denne boken og julekalender på TV gjør virkelig adventstiden for meg.. Så jeg gleder meg grønn til klokka 18 i kveld. Og ikke minst til klokka 20 på TVNorge! Nissene over skog og hei. Tror det blir helt FANTASTISK.

Asbjørn. <3

(Alle bilder er hentet fra google.com)

3 kommentarer

Natalie HM

01.des.2011 kl.13:45

Synes overhodet ikke du virker som en kjip mor. Heller det motsatte! Kos dere i adventstiden:)

mittlivoghelse

01.des.2011 kl.17:04

Det er noe magisk med desember, uansett vær <3

Her i huset er vi også kjipe, har kun en kjedelig sjokoladekalender. Venter til neste år med pakkekalender, blir nok altfor vanskelig å skjønne at det kun er EN pakke hver dag :p

Anneli og Emma-Sophie

01.des.2011 kl.17:16

mittlivoghelse: Ja, når man er to så skjønner man ikke så mye av disse pakkene uansett, så ser godt den!:)

Skriv en ny kommentar

hits