forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Tidenes kjøkkenredskap!

Ja! Jeg innrømmer det. Jeg er en TVshop-tvshopper!
Har enda ikke bestilt noe jeg ikke har vært fornøyd med, så ser ingen grunn til å slutte med dette.

Siste innkjøp er denne geniaaaaaaale greia!
SALAD SHEF!

 

 

Jeg blir helt VARM i hjertet!!

17 kommentarer

Ida

11.jan.2011 kl.14:09

Har sett på den før og den virker genial!:) Du må blogge om den om du kjøper den:)

Anneli og Emma-Sophie

11.jan.2011 kl.14:20

Ida: Jeg har kjøpt den:p Hentet den i dag og har allerede prøvd! Fantaaaastisk.

superrosa

11.jan.2011 kl.16:03

OOOhhhh vil ha! hvor mye koster den? :)

tjukkebollefeita

11.jan.2011 kl.19:48

Har sett reklame for den. VIL HA!!!

Camilla Marie

11.jan.2011 kl.20:36

Åh, sånn har jeg også lyst på!! Den ser helt genial ut. Har en liknende tupperware-sak, men den kutter bare salaten. Må innrømme at jeg blir ganske frista av TV shop o.l.

sv: Ja, hehe makabert var ordet jeg lette etter;) Litt av en miks han der Fantorangen...

Kine's rot

11.jan.2011 kl.21:40

SV: Ja, vi får se da. Så langt kunne jeg godt ha hatt Ask hjemme med meg. Han er ikke en vrien gutt for å si det sånn. Men nå vet jeg ikke hvordan tuppa mi er. Hvor aktiv hun kommer til å bli. Og hvem vet om hun får kolikk eller andre ting. Noen barn ER jo mer krevende enn andre. Og når de blir to?? Og jeg må jo ha en aktivitet med Ask hver dag isåfall. Vi kan jo ikke bare sitte inne.. Så vi får se da.. Men en "vanlig" barnehage i så ung alder er jeg skeprisk til.. Mye å tenke på. Det er en annen fam.bhg jeg kunne ha tenkt meg og da. Men den er veldig etterspurt igjen, så det spørs om vi får plass :S Oi, det ble et langt svar. hehe

Den saken der har jeg sett på jeg og.. Det har blitt så mye lettere med matlagingen. Swooop så er du ferdig!

Kine's rot

12.jan.2011 kl.07:48

Vurderer veeeldig å kjøpe den nå altså..

Er den vanskelig å rense eller er det like lett som det ser ut på reklame?

Anneli og Emma-Sophie

12.jan.2011 kl.10:20

Kine's rot: Ingenting er så enkelt som det ser ut på TV:p

Fredrik Gyllensten

12.jan.2011 kl.13:47

RE: Kommentaren din/deres på artikkelen min hos Kristine's blogg:

"Les denne artikkelserien, så vil du oppnå en langt bredere forståelse for insulin og dets effekter. Det er 7 deler, så tar litt tid - men du vil ikke angre, det er den beste artikkelserien jeg har sett om insulin, og forfatteren er meget dyktig, og er både forsker og ernæringsfysiolog.

weightology.net/weightologyweekly/?page_id=319 "

Anneli og Emma-Sophie

12.jan.2011 kl.17:24

Fredrik Gyllensten: Takk for det:) Jeg går på sykepleien, har hatt anatomi og fysiologi og har lært det som er mest basic om insulin.. Velger å stole på det fagbøkene der har å si om det. Vi kan vel alltid finne artikler som sier både det ene og det andre og de kan være viiiidt uenige og alle mene at de har absolutt rett og ha gode grunner til det. Du velger å tro på dine kilder og det er din fulle rett:) Det de fleste ernæringsfysiologer lærer er vidt forskjellig av det jeg har ERFART er best for min kropp, så tar ikke akkurat deres ord for sannhet. Synes i grunn det er ganske frekt å påstå at folks erfaring ikke veier noe som helst i forhold til det ernæringsfysiologier og hobbyeksperter har lært ved å lese litt.

Hellen Rekevik

12.jan.2011 kl.18:03

Den der så jo helt genial ut! :)

Anneli og Emma-Sophie

12.jan.2011 kl.18:10

Hellen: Det er vel sånn med TV-Shop at man bør trekke fra 50% av hvor fantastisk ting blir fremstilt:p Men den er veldig kjekk lell, altså!

Fredrik Gyllensten

12.jan.2011 kl.22:05

Anneli; Vel, selveksperimentering kan absolutt være verdt mye, så kudos for det, men det kan likevel ikke overgå de fysiologiske grunnprinsippene vi har, som mange (sier ikke deg) ikke har fortstått.

Energi kan aldri oppstå og aldri tilintetgjøres, men kan kun gå over i andre former. Insulin kan ikke gjøre noe med det, insulin kan ikke magisk endre denne formelen for energi inn vs. energi ut, som enkelte lav-karbere skal ha det til.

Når det er sagt, så er det ikke det lav-karb artikkelen jeg lenket til handler om, men rett og slett insulin. Den dekker en rekke myter som selv utdannende personer mistolker - absolutt å anbefale, selv om egen erfaring absolutt også er vært noe - så kan man ikke lære mye om selve fysiologien på denne måten.

Fredrik Gyllensten

12.jan.2011 kl.22:27

Lav-karb kan fungere, absolutt, men det skyldes ikke at det ikke er karbohydrater i dietten.

Diabetes dype 2 og mildere insulin insensitivitet kommer ikke fra karbohydrater, det kommer fra kronisk forhøyede insulinnivåer som et resultat av et kronisk kalorioverskudd over lang tid. Jeg kan dog absolutt se, at om man absolutt skal ha et kronisk kalorioverskudd og er veldig fet, så kan limitering av karbohydratinntaket være lønnsomt, men det er likevel ikke nødvendig å kutte alt som inneholder betydelige mengder karbohydrater.

Uansett, poenget mitt med artikkelen er på ingen måte å tråkke noen på tærne, det jeg ønsker er å hjelpe de der ute som har fått sin livskvalitet redusert fordi de har blitt 'skremt' fra såkalte 'eksperter' til å tro at karbohydrater er ondskapsfulle, og som av den grunn totalt ungår matvarer med karbohydrater, og får seriøse limitasjoner i sitt sosiale liv fordi de ikke kan være med på aktiviteter som involverer spising av 'vanlig' mat.

Det er som nevnt mange som har et sunt, lav-karb kosthold, men jeg vet at det også er alt for mange som er som jeg beskriver ovenfor. Det er snakk en økende type spiseforstyrrelse som kalles ortoreksi.

Anneli og Emma-Sophie

12.jan.2011 kl.22:29

Fredrik Gyllensten: Jeg vil si at det er ganske utdatert å tro at alle kropper er like, reagerer likt, forbrenner likt og alt dere mener er likt, når man VET at insulinresistens eksistrer. Likens med stoffskifte. Folk kan ha en forbrenning på topp og andre kan ha en ikke eksisterende forbrenning, så kalorier inn og kalorier utopplegget er bare helt bak mål, i mine øyne. Det som funker for deg er absolutt ikke det som funker for alle i verden. Men vi får bare være enig i å være uenig:)

Jeg er ingen lavkarbofantast som mener at lavkarbo er noe alle bør spise osv og hvertfall ikke de ketogene oppleggene.. Jeg er ikke engang en som mener at JEG må ha lavkarbo for å gå ned i vekt. Jeg går fint ned ved kalorikontroll, uansett hva det jeg spiser inneholder.. Men jeg kjenner maaaaaaaaange som har fått et så mye bedre liv etter at de begynte med lavkarbo, og ja.. jeg synes det er utrolig arrogant og trangsynt å sitte og mene at det tusenvis av mennesker opplever bare er tull. Om en ernæringsfysiolog sitter og sier at det ikke stemmer, "For det har jeg lært på skolen" eller "Det har jeg lest i en bok at mange har sagt" eller "Det har jeg sett i den og den undersøkelsen" vel.. Det faller på sin egen urimelighet.

Du har forresten misforstått veldig hva lavkarbere mener, så det burde du undersøke litt:) Gå inn på lavkarbo.no og spør, så får du nok skikkelige svar på hva de EGENELIG mener med dette med at insulinet ikke fungerer for dem. Da slipper du å fly rundt og ilegge dem meninger de ikke har, meninger du velger å tro at de har fordi at du har lyst til å være motstander. Hvis ikke du bare er en av de som har bestemt seg for at de vet og kan alt da.

Anneli og Emma-Sophie

12.jan.2011 kl.22:37

Fredrik Gyllensten: Ortoreksi var det snakk om leeeeenge før denne lavkarbobølgen kom på banen, husker det var snakk om det når jeg var 18 og trena som en gal for å brenne bort hver eneste kalori jeg fikk i meg.. så det blir et for svakt grunnlag for min del. Ortoreksi har da ingenting med lavkarbo å gjøre, faktisk opplever jo folk det stikk motsatte, nemlig at de nå slipper å hele tiden tenke på hva de skal trykke inn i trynet nestegang. Finnes nok av berter som flyr rundt og "ikke kan spise den brødskiva, før de har fått trent den bort" Ingen overflod av lavkarbere der.

Synes det blir veldig feil å skrive en lang artikkel for å rakke ned på lavkarbo og de erfaringene lavkabere har, bare for å gjøre at folk ikke er redd for karbohydrater lenger. Da burde du heller ha holdt deg til å forklare hvorfor de ikke er det, isteden for en lang avhandling om hvorfor lavkarbo ikke funker.

Det forrige svaret mitt ble litt redigert forresten:p Rakk ikke legge ut før du fikk svart, for det hang så jævlig her på blogg.no.

Men hovedessensen i det var vel at jeg ikke er en av de som tror at alle trenger lavkarbo eller at minst mulig karbo er best for alle. Jeg mener at alle må finne ut hva som passer til SIN kropp, SIN forbrenning. Og når det gjelder kosthold så er tross alt mat og trening bare en brøkdel av problemet hos mange som sliter med overvekt. Føler de seg BRA! psykisk på lavkarbo og RÆVA! psykisk på høykarbo, vel.. Da synes jeg det er et vel så godt argument for lavkarbo som hvilket som helst argument som handler om fysikk.

Anneli og Emma-Sophie

12.jan.2011 kl.22:38

Og vet du.. Jeg har spist lavkarbo siden 2007 og har aldri opplevd noen av de sosiale problemene du snakker om:) Så det er nok individuelt det også.

Skriv en ny kommentar

hits