forside om oss livet med en Emma ned i vekt/kosthold barns kosthold mat/oppskrifter bryllup

Studentdilemma.

Jaa, nå har jeg vært student i noen måneder her. Det er gøy det!:)
Trives kjempegodt og synes basisgruppa mi er helt super.

Det vi lærer er veldig interessant, men samtidig så er det litt merkelig å sitte og høre om hvordan vi skal gjøre hverdagen fantastisk for pasienter. Det er så mye som skurrer.. Ikke fordi at jeg ikke ønsker det eller tror at jeg ikke klarer det. Men det lærene står og snakker om, det er ikke realitet.

Det er ikke sånn nå om dagen at man som sykepleier på f.eks sykehjem, kan sette seg ned i 5 minutter og ta en kopp kaffe sammen med en pasient, fordi at den personen kanskje trenger litt ekstra oppmerksomhet. Det er mye prat om hva vi skal gjøre for å utgjøre den lille forskjellen, men det er ikke realistisk at vi kommer til å få gjort noe særlig med det. Av og til, kanskje, men til hverdags? Neppe.. Omsorg nå om dagen, handler om tid og penger. Synd men sant.

Tror at VELDIG mange sykepleierstudenter, og spesielt de som ikke har jobbet noe før de begynte å studere, kommer til å gå på en alvorlig smell når de kommer ut i arbeidslivet. Vi kommer nok til å se endel av dette når vi er i praksis, men den fulle effekten får vi ikke før vi er ute i arbeidslivet. Vi får RÆVA betalt og kommer til å måtte fly rundt med stoppeklokker. Fem minutter hos hver beboer, vær så god! Klart. Man kan jo ta ekstra tid hos noen, men da med 100 andre pasienter ventende og med like mye behov for hjelp. Man VIL jobbe flere timer overtid, ubetalt selvfølgelig, om man vil ta seg av hver pasient, sånn som den har behov for.

Det avhenger jo selvfølgelig mye på hvor man skal jobbe. Det er vel i hovedsak på sykehjem, på sykehus og i hjemmesykepleien det er "værst" tidspress. Må ærlig innrømme at jeg ikke har peiling på hva jeg har lyst til å jobbe med. Håper jeg finner ut det en gang i løpet av alle praksisene vi skal ha.. Husker i høst var det en stor sak at ingen sykepleierstudenter ved Høgskolen i Østfold ville jobbe på sykehjem når de var ferdig på skolen. Er det så rart da??  Hvem vil jobbe under et sånt press og hver dag føle at man ikke har fått gjort nok? For en lusen lønn og med forferdelige turnuser. Nettopp. Ikke særlig mange!

Men noen må gjøre jobben!

2 kommentarer

Minlilleblogg

04.des.2010 kl.19:18

Syns du er kjempe flink som går denne linjen for å ende opp i en dårlig betalt jobb som jeg ikke en gang kan innbille meg hvor tung den er både fysisk og psykisk..

Men ønsker deg lykke til! Og håper du blir å trives og ender opp en plass der dem har litt ekstra tid:)

Anneli og Emma-Sophie

05.des.2010 kl.23:09

Det er jo en fantastisk jobb, å få lov til å kanskje gjøre noen sin hverdag bedre:) Er stolt over at jeg skal bli sykepleier allerede! Dessuten så vet jeg hva det vil si å jobbe turnus, så jeg går nok ikke på den helt store smellen:p

Skriv en ny kommentar

hits